Marmeren Plaat 40x30cm

Beschikbaarheid: Op voorraad

Een marmeren plaat mag natuurlijk niet ontbreken in je keuken of bakkerij. De plaat kan gebruikt worden voor het uitrollen van fondant, marsepein of deeg. Maar is voornamelijk geschikt voor het tempereren van chocolade. Het tempereren van chocolade is belangrijk om de chocolade mooi glanzend en knapperig te krijgen. Met een marmeren plaat kun je volgens de 'tableer' methoden tempereren. Dat gaat als volgt:
1. De chocolade smelten tot ongeveer 45C (bijv. via au-bain-marie).
2. Giet ongeveer 2/3 van de gesmolten chocolade op de marmeren plaat. De chocolade koelt af door met een spatel de chocolade constant in beweging te houden. Dit doe je tot dat de chocolade is afgekoelt tot 27C.
3. Voeg vervolgens beide delen chocolade samen in een bak en roer goed door. Als het goed is is de chocolade nu ongeveer 31,5C.
4. Belangrijk is dat je de chocolade goed door roert.
5. De chocolade is getempereerd en is klaar voor verwerking!

Afmeting marmeren plaat: 40 x 30 x 1,4(h) cm.
Materiaal: marmer
Gewicht: circa 5,65 kg
Kleur: grijs

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »