Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!
Home     FunCakes Meringue Poeder 150g
FunCakes Meringue Poeder 150g

FunCakes Meringue Poeder 150g




€ 5.50

Ruim op voorraad


Artikelcode: 42397

FunCakes Meringue Poeder 150g


  • Productinformatie

De FunCakes meringue poeder is geschikt voor het maken van schuimpjes, meringues, pavlova en Amerikaanse botercrème. Het kan tevens gebruikt worden als eiwit vervanger. De poeder is klaar voor gebruik, voeg alleen water en eventueel suiker toe.

Verhouding: 3 g eiwitpoeder + 28 ml water = 1 eiwit. Gebruik altijd een schone lepel.

Bereidingswijze meringue: Verwarm de oven voor op 120°C (100°C heteluchtoven). Ontvet de mengkom en garde met heet water. Meng 14 g meringuepoeder met 125 ml water en 125 g fijne kristalsuiker. Klop het mengsel op hoge snelheid tot een vast schuim. Voeg hier in een straaltje 250 g fijne kristalsuiker aan toe. Klop dit door totdat het schuim stijve pieken trekt. Spuit de meringue op een met bakpapier bekleedde bakplaat en droog ca. 1,5 uur in de oven. Laat de meringue afkoelen in de oven.

Bereidingswijze pavlova: Verwarm de oven voor op 120°C (heteluchtoven 100°C). Meng 28 gram poeder met 250 ml water en 250 gram fijne kristalsuiker in een mengkom en roer dit even goed door met de garde. Zorg ervoor dat de mengkom en de garde vetvrij zijn. Klop het poeder op hoge snelheid tot een wit schuim en voeg hier beetje bij beetje de rest van de kristalsuiker aan toe. Klop dit door totdat het schuim stijve pieken trekt. Het is een vrij stug en taai geheel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe hier het schuim op. Duw het met de bolle kant van een lepel iets plat. De plak moet ongeveer een doorsnede van 20 cm krijgen. Droog de meringue in de oven in circa 2½ en laat hem afkoelen in de oven. Klop de 250 ml slagroom op met 2 eetlepels suikerbakkerspoeder en een zakje klopfix. Smeer dit op de afgekoelde pavlova. Voor een ‘ijs’ effect op de besjes maak je ze eerst iets nat en daarna haal je ze door de fijne kristalsuiker. Decoreer de pavlova verder met vers fruit.

Bereidingswijze American Buttercream: Meng 190 g crisco met 2 eetlepels water, voeg daarna 450 g suikerbakkerspoeder en 1 eetlepel meringuepoeder toe en mix. Voeg 5 theelepels water toe en meng goed tot een smeerbare crème.

Kijk op www.funcakes.nl voor inspirerende recepten.

Ingrediënten: scharreleiwit (gedroogd), suiker, verdikkingsmiddel: E466, voedingszuur: E330. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: gluten, melk, soja en lupine. Halal gecertificeerd.

Verpakt in een handig pot. Het etiket bevat de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Inhoud: 150 gram.